ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

Керкенез с изтръгнати първостепенни махови пера
Керкенез с изтръгнати първостепенни махови пера

Това е керкенез (черношипа ветрушка) с изтръгнати първостепенни махови пера на едното крило.

 

Такъв тип повреда може да бъде причинена единствено от човек. Перата на керкенезите не падат лесно, иска се доста дърпане и е изключително болезнено за птицата. Не може да се причини от друго животно, понеже трябва тялото да се държи доста здраво, а и всички останали пера ще са повредени от борбата.

 

Изтръгването на пера е честа практика на гълъбарите, които така "дават урок" на граблива птица, влязла в необезопасения гълъбарник, привлечена от гълъбите, даже това е леко "наказание". Има и далеч по-ужасни като рязане на крака и клюнове или направо извиване на вратове.

 

Всичко, което четете по-горе е ежедневие, не става въпрос за единични случаи. Същото е и отношението към гълъбите диваци, които дръзват да влязат в гълъбарник и да "развалят чифтовете" породисти гълъби.

 

Без маховите пера керкенезът не може да лети и просто стои на полето, докато някой хищник го изяде. Не може и да ловува, за да се храни.< Предишен случай Следващ случай >