ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

Първите бебета за 2018 - мишлетата Ники Порът, Иги Видрата и Карди Норката
25.02.2018
Първите бебета за 2018 - мишлетата Ники Порът, Иги Видрата и Карди Норката

Ех тоооо... 2 седмици вече минаха, но не сколасваме да си кажем... Бебешкият сезон в ДЖ започна! Не че някога е съвсем спирал, защото целогодишно имаме бебета гълъби на отглеждане, но ей на от 2 седмици съвсем си започна с бозайниците, както се и очакваше :)

 

Представяме Ви първите бозайничета бебета за 2018-та - мишлетата Ники Порът, Иги Видрата и Карди Норката :)

 

Гнездото им бе разрушено при разчистване на помещение в къща и се наложи по спешност да се придвижат към ДЖ, но преди това техният човек Алпер Османов трябваше да ги крепи живи доста дълго време. Той се справи блестящо, изпълнявайки чинно всички указания. Благодарение на помощтта на Gergana Vitanova и Katerina Markova, които реагираха бързо и отидоха да ги вземат от селото, цяло денонощие след намирането бебетата се приземиха успешно в ДЖ за доотглеждане. За животни с толкова бърз метаболизъм да оцелеят цяло денонощие е истинско чудо, защото те се хранят много на често и денонощно.

Две седмици за мишка са мнооого време и сега, 2 седмици по-късно, Порът, Видрата и Норката са вече самостоятелни в храненето и вече трябва да мислим за освобождаването им скоро :)

 

Ако на Вас се случи да намерите безпомощно бебе бозайник в беда, моля имайте предвид съветите, които сме обобщили в нарочна статия на сайта ни: 
http://wildanimals.bg/…/НАМЕРИХ+ДИВО+БЕБЕ+БОЗАЙНИК%21+Какво…

Всеки момент ще започнат да "валят" катерици и други бозайничета, така че е добре да сте информирани предварително и да не допускате фатални грешки.

 

Ако пък искате да ни помогнете, ето начините да го направите:
http://wildanimals.bg/donation

 < Предишен случай Следващ случай >