ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

Крастави жаби в тръба на балкон
Крастави жаби в тръба на балкон

Изобщо не подозираме какви капани оставяме неволно ние хората след себе си. Шахти, тръби, отдушници, комини, кофи с вода, мазнина и различни препарати, счупени двойни прозорци, парчета сезал, найлонови торбички, ластици, рингчета от пластмасови шишета, отворени бутилки, консерви, кенчета и какво ли още не... Всичко това е оставено след човек и всичко това са капани, които погубват животите на същества, за които в повечето случаи дори няма да разберем.


Надниквайте във всичко, до което имате достъп и покрай което минавате. Създайте си навика да проверявате абсолютно всичко, ако Ви е грижа.


От някое от тези места, може да Ви погледнат едни очи, престояли твърде дълго там, а може и вече да няма вперени очи, а тяло, свито в безнадеждно чакане.


Тези Зелени крастави жаби (Bufo viridis) са забелязани в отвесна водопроводна тръба, пълна с дъждовна вода, разположена на висок балкон. Изобщо не е ясно колко дълго време са престояли там. Цяло чудо е, че изобщо са ги забелязали.


Краставите жаби са от сухоземните жаби и влизат във вода само за да се размножават. После трябва да излязат на сушата, да престояват непрекъснато във вода не е добре за тях, а в това тясно място не могат и да се хранят. Не могат да скочат нагоре в тази тясна тръба. Да влезеш е едно, да излезеш съвсем друго.


Благодарности на прекрасните хора, които са ги извадили!
 < Предишен случай Следващ случай >