ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

Миниатюрната дива зайка Трънка
10.03.2021
Миниатюрната дива зайка Трънка

Ето я и миниатюрно мъничката дива зайка Трънка, донесена от куче на работен обект. На възраст е около седмица.

Благодарение на бързата реакция на човек на обекта, адекватните му действия и точно следване на съветите, които получи, Трънка стигна до нас, за да се погрижим за здравето и за бъдещето ѝ.

Когато в ръцете Ви попадне пострадало или просто осиротяло диво животинче, първото и най-важно нещо е да му осигурите местенце и възможност да се скрие, за да може поне стреса от попадането в непозната ситуация и обстановка да му бъде спестен. За някои животни това е разликата между живота и смъртта буквално, наистина е от изключителна важност.

Изключително погрешно е да го разнасяте и показвате на други хора, да го гушкате, галите и да му говорите, да го показвате на домашните си любимци, да го обръщате за да го разглеждате подробно, да го сложите в клетка с решетки през които вижда всичко плашещо.

Действията Ви би трябвало да са бързи и целенасочени, в посока поставяне на тъмно и спокойно място. Кашонче с неголеми дупки за въздух, в което като затворите е тъмно, е най-добрият и щадящ животното избор, докато търсите помощ за него. Приложимо е за по-малките животни, ако е едро животното, в каквото и да го сложите, покривате с кърпа или чаршаф, за да е на тъмно и да не вижда.

Не храните, когато някой е пострадал, храненето не му е първа грижа, даже напротив. Прибирате на тъмно и търсите помощ веднага.

***

За дивите зайковци и стотиците други бебешори, които очакваме да ни залеят традиционно, можете да ни помогнете със средства за тяхното отглеждане, но още по-ценно би било да ни помогнете да съберем средства за изграждане на Дива болница за животни от всички видове, защитени и незащитени. Това е нашата голяма цел и единственият начин да продължим да съществуваме и да се развиваме в полза на дивите животни.

БАНКОВА СМЕТКА

IBAN: BG59 UBBS 8888 1000 6341 66

BIC: UBBSBGSF, ОББ АД

Титуляр на сметката: Фондация "Дивите Животни"

Основание за плащане: Дива болница

PayPal: wild@wildanimals.bg

ePay: wild@wildanimals.bg, КИН 2235391913

Можете да се абонирате да ни подкрепяте и месечно с смс с текст DMS DIVITE на номер 17777. След първоначалния еднократен смс, ще Ви бъде предложено да се абонирате. Така ще ни помагате с по-малки суми, но редовно. Това ни осигурява относителна финансова стабилност и е изключително ценно за нас.

Благодарим Ви! ❤< Предишен случай Следващ случай >