ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

Прекрасен змей
15.05.2022
Прекрасен змей

Този прекрасен змей се погрижи за паниката на доста оживено място в центъра на София преди няколко дни. Страхотен мъжки от вида Сива водна змия (Natrix tessellata) с впечатляваща дължина.

Трябва да знаете, че в града е съвсем нормално да има змии и има навсякъде. За жалост паниката на хората погубва огромен брой от тях. Затова е впечатляващо когато толкова едър екземпляр бъде намерен в такова оживено място, преди да е премазан или съсечен.

Нашият впечатляващ абсолютно безобиден змей е успял да пресече между гумите на автобус и да избегне сума други опасности. Щастието му се усмихна, понеже намери своя пазител в лицето на човек, който самият се страхува от змии, но беше твърдо решен да я пази, докато отидем на място да я вземем. Благодаря!

Ако попаднете на змия в града, не се паникьосвайте. Сигналите за змии в града са много, но не винаги трябва да се предприема нещо по тях, защото е нормално змии да обитават и градската природа.

Ако животното е на място, където животът му е застрашен, необходимо е да се премести, но за целта трябва някой да стои да го пази и наблюдава, докато на мястото успее да стигне човек с опит. Скрие ли се животното, безпредметно е да се търси, защото просто няма да бъде намерено.

Ако имате страхове, най-добре поработете за това да ги преодолеете, защото страховете са клетка за мозъка и Ви държат в плен, а най-лошото е, че животни губят живота си абсолютно ненужно, заради това.< Предишен случай Следващ случай >