ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

!!! НА ПРОТЕСТ !!!
!!! НА ПРОТЕСТ !!!

Три лъвчета се раждат в зоопарк без лиценз - на цимента, пред панаирна тълпа.

Две оцеляват и са поети от неправителствени организации. 
След безброй безсънни нощи, екипите на Дивите Животни / Wild Animals и Ветеринарна клиника "Добро хрумване" изкопчиха Терез и Масуд от смъртта, благодарение на ВАШАТА помощ и подкрепа, а Организация за защита на животните "Четири лапи" им осигуриха нов дом - първо в Холандия, в убежище за големи котки FELIDA Big Cat Centre, а когато станат самостоятелни - в убежище за диви котки LIONSROCK Lodge & Big Cat Sanctuary в ЮАР и среда, максимално близка до естествената за тях.

Смятаме, че така е справедливо - Терез, Масуд и мъртвото им близначе са платили своя дан "забавления" за хората.

Не така мислят обаче нашите политици - общинският съвет в Разград днес реши, че двете оцелели лъвчета са движима собственост на общината и подариха тази собственост на зоокът в Пазарджик. От където пък признават, че нямат нито подходящо заграждение, нито обучен персонал.

Забелязахте ли? Специалистите по големи котки в Холандия и ЮАР са на мнение, че Терез и Масуд са несамостоятелни и все още не са готови да заживеят в убежище за лъвове. Но пък общинските съветници от Разград са на мнение, че лъвчетата трябва да отидат в зоопарк, който няма обучен персонал!

Знаем, че идва Коледа. Знаем, че ни се иска да мислим за хубави неща, а не за бебета лъвчета, агонизиращи на циментов под зад решетки.

В последния работен ден искаме да си отдъхнем от тежките битки за правата на животните, а не да студуваме на протест.
Само че, те също го знаят - онези, които се надяват в празничната суматоха Терез и Масуд да останат незабелязани, докато стане твърде късно.

Приятели, помогнете!

Веднъж вече спасихте живота на Терез и Масуд. Сега е време отново заедно, да им осигурим БЪДЕЩЕ!

Присъединете се към нас на протеста пред Министерски Съвет от 14 ч., заедно с Animal Rescue Sofia, Организация за защита на животните "Четири лапи", Animal Hope Bulgaria - Plovdiv , Летс Адопт - България и всички хора, които няма да се поддадат на натиска на #КОЙ -то иска лъвчета за Коледa.

 < предишна дивина следваща дивина >