ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

Бял щъркел пострадал при битка с други щъркели
Бял щъркел пострадал при битка с други щъркели

Бял щъркел (Ciconia ciconia) пострадал при битка с други щъркели. Ударил се е в жица на електропровод, след което е паднал на земята и там е "донабит" от другите щъркели, с които се биел.

 

Изненадващо малко хора знаят, че щъркелите всъщност са доста агресивни помежду си и често се бият в размножителния период. Конкуренцията за гнездо, за партньор и за територия е понякога драматична и с тежки за самите птици последствия.

 

Нашият пациент за щастие се е отървал без счупвания, но тъканите на крилото са наранени и ще му трябва известен период на лечение и укрепване. Много е вероятно да има и вътрешен кръвоизлив от удара в жицата.

 

 

***

 

Ако имате възможност, помогнете ни за този пациент като дарите дребна риба от сладководен водоем, тоест не морска. Бихме били благодарни и на информация от къде в София може да се закупи дребна каракуда или риба от подобен вид, защото трудно се снабдяваме с този тип храна за пациентите ни :)

 

 

 

 

За да подкрепите нашата дейност, можете да дарите по един от начините описани тук на сайта на ДЖ:

http://wildanimals.bg/donation/%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0< предишна дивина следваща дивина >