ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

ВАЖНО
ВАЖНО

Приятели,

Изминалите няколко седмици бяха изключително тежки за нас в ДЖ. Сигналите за намерени животни са огромен брой, заливате ни отвсякъде с тях по всевъзможни начини. Знаем че свикнахте ДЖ да е на линия 24 часа, 7 дни в седмицата, но това се случва и е възможно защото ние непрекъснато надхвърляме капацитета си и чисто физически като хора и като пространство за настаняване и обгрижване на животни. 

Натовареността на телефона за сигнали и в съобщенията и в безбройните места, където ни тагвате в публикации се поема основно от един човек, който обгрижва огромен вече брой животни и не е възможно да бъде поемана до безкрай и денонощно в този и вид, така че се налага да поставим някакви разумни граници на този процес, за да не се затрием. 

 

ТЕЛЕФОНЪТ

Това, което не знаете е, че на телефона за сигнали отговаря човек, който обгрижва животните на лечение денонощно, присъства на операции и участва в спасителни акции за някои от тях, а позвъняванията за деня вече обичайно са над 60 и това изключително затруднява обгрижването на животните. 

В натоварения сезон се налага да поставим ограничение на часовия диапазон, в който приемаме сигнали и животни. Ще приемаме сигнали по телефона (0988 79 79 86) от 9.00ч до 21.00ч. През останалото време, можете да пускате инфо и снимки на Viber или WhatsUp и когато има възможност ще преглеждаме там, в случай че има някой наистина супер спешен случай като например блъснато на пътя животно, за който е наложително да се реагира на мига. 

Часовете, в които не покриваме телефона не ни трябват, за да си почиваме, а за да има все пак някакво спокойно време без телефонни разговори, в което да си обгрижваме животните. 

 

ПРОСТРАНСТВОТО

По отношение на ограниченото място, с което разполагаме, колкото и да е гостоприемна една ветеринарна клиника, все пак няма как да я превземем цялата и докато не намерим решение на този въпрос и не намерим начин да се сдобием с наше си място, на което с общи наши и ваши усилия да изградим така необходимия спасителен център, ние ще сме с ограничени възможности и откъм пространство и откъм възможности да получаваме доброволна помощ за огромния обем работа. 

Активно търсим терен в покрайнините на София, който да може да наемем и в бъдеще да закупим за нуждите на спасителен център, но докато това стане, сме крайно ограничени откъм пространство. Знаете, че вече 5 години сме в процес на преговори със Столична община да ни отпусне терен, но предвид бавните темпове, с които се случват нещата, едва ли ще стане скоро, въпреки че имаме принципна подкрепа от общината.

 

ПРИЕМ НА ЖИВОТНИ

Ако сте в София, направо донесете намереното от Вас животно във ветеринарна клиника Добро хрумване - Изток (ул. Пиер Дегейтър 10Б), където се помещаваме. Работното време на клиниката е:

8:30ч - 20:00 ч. в делнични дни
10:00 - 18:00 ч. събота и неделя

Не е необходимо да се обаждате предварително, че ще донесете животно нито на нас, нито на клиниката, ако го донасяте в работно време. Поставете животното в кашонче с дупки за въздух и просто донесете.

Моля не оставяйте намерени животни в други клиники, затруднявате ни неимоверно с транспортирането после до Добро хрумване - Изток.

 

ДОБРОВОЛЦИ

През летните месеци рязко намаля възможността да изпращаме хора на адрес да взимат намерени от Вас животни, тъй като доброволците ни също ползват отпуски и заминават на почивка. 

Отделно от това, голяма част от хората, намиращи животни, просто не желаят да си променят графика на ежедневието и не им се занимава да донасят до клиниката. Невъзможно е да се покрият всички тези сигнали с доброволци. Моля имайте го предвид и носете Вие, така ни спестявате усилия за други по-важни случаи, в които е наложително отиването на място. 

Изнемогваме наистина и се налага да ограничим в някаква степен натовареността, единствено с цел да оцелеем и да продължим да функционираме, защото за голям брой животни ние сме единственият вариант. Разчитаме на Вашето разбиране и продължаваме да действаме, доколкото ни стигат силите. 

 

Любомила
Шеф на зверилника
ДЖ< предишна дивина следваща дивина >