ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

Всичко друго очакваш да получиш през зимата, но не и жаба...
Всичко друго очакваш да получиш през зимата, но не и жаба...

Всичко друго очакваш да получиш през зимата, но не и жаба... Човекът обаче е променил всичко на тази земя, изкривил е нещата до неузнаваемост и се получава така, че има местенца, където зимата не идва и там животните не хибернират, както си е нормално за тях през зимата.

 

Марул е дървесна жабка (Hyla arborea). Както можете да се досетите от името му, намерен е в зелена салата, закупена от магазин. Салатите по това време на годината са оранжерийни, а в оранжериите се поддържа постоянна температура и влага. Това прави възможно животни попаднали там да не се влияят от идването на зимата, а да продължават да са активни и се размножават. За жалост никой още не е изследвал ефекта от това неестествено живеене за самите животни и дали това, че не спят зимен сън им разбърква жизнените процеси по някакъв начин. 

 

Как е оцелял Марул при брането и транспортирането до борсата и после до магазина е истинска загадка. Сега 2-сантиметровото жабче е при нас за презимуване и напролет ще бъде освободено в нормалния живот.

 

А Вие внимавайте с миенето и рязането на салатите! Току виж изскочило нещо живо от тях :D< предишна дивина следваща дивина >