ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

Името и е Кучка и днес животът и виси на косъм...
Името и е Кучка и днес животът и виси на косъм...

Когато зимата е сурова и дълго се проточат студовете... гладуването е константа и животът в един момент започва да се изплъзва между перата... След такива тежки дълги зимни дни мнозина няма да дочакат пролетта.

 

Тя влиза в битка, няма какво да губи. За късче месо ще жертва живота си, но вече е почти отвъд чуствителността така или иначе. Последна битка за да се нахрани, въпреки че оскъдните късчета месо няма да я спасят...

 

Кучета се бият с млад женски мишелов, далеч отвъд прага на слабост и глад. Дали кучетата първи са намерили нещо за ядене и мишеловът е рискувал с последни сили да се включи или мишеловът е намерил нещо и кучетата са опитали да го изгонят, не се знае. Разтървани са от хора и немощната птица е прибрана докато отидем да я вземем.

 

Името и е Кучка и днес животът и виси на косъм...

 

***

Ако намерите слаба и немощна птица, имайте предвид, че в никакъв случай не трябва да храните. Да се нахрани за дълго гладувала птица означава незабавна смърт. Захранването е специфично и придружено с терапия, за да се избегне шокът за организма.

 

Вие можете да дадете само топла вода със спринцовка или пипета отстрани на цепката на клюна, изключително внимателно, понеже отворът на трахеята е дупка зад езика и ако впръскате директно в устата може да убиете птицата. Обезводняването така или иначе е по-тежкият проблем при продължително гладуване.

 

След хидратацията поставяте птицата веднага на тъмно в кашон или кутия с дупки за въздух и търсите помощ. Колкото по-малко се движи и стресира такава птица, толкова повече сили ще останат за връщането към живота.

 

***

Можете да помогете за връщането към живота на такива слаби и изнемощяли хищни птици като ни снабдите с Critical Care на Oxbow. Тази каша е доста съществена част от терапията за дълго гладували хищни птици.

https://www.amazon.co.uk/Oxbow-70107-Carnivore-Care-70g/dp/B006H38VZ0/ref=sr_1_fkmr1_2?ie=UTF8&qid=1485417289&sr=8-2-fkmr1&keywords=critical+care+carnivores++oxbow

 

Разбира се, можете да ни помогнете и направо чрез средства, с които ние да закупим каквото е необходимо за такива случаи. Ето начините да го направите:

http://wildanimals.bg/donation/%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0< предишна дивина следваща дивина >