ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

Когато сте на път, оглеждайте се за пострадали животни
5.03.2018
Когато сте на път, оглеждайте се за пострадали животни

Днес и утре мнозина ще тръгнат на път за празниците. Често по пътищата ставаме свидетели на блъснати животни. Ако човек го е грижа, разбира се ще опита да помогне на някое животно, което е още живо. Ето няколко съвета от ДЖ за тези от вас, които искат да са подготвени.

Ако попаднете на блъснато на пътя животно и има възможност да спрете, проверете дали то не е още живо. 

Ако животното е умряло, добре е да хвърлите трупа далеч от пътя встрани, за да не стават жертви и животните, които ще идват да се хранят от трупа. Не оставяйте трупа между двете платна в тревната площ, там също е опасно за другите животни.

Ако животното не е мъртво, прибирате в кашонче с пробити няколко дупки за въздух. С голямата кърпа може да хванете по-лесно, като я метнете на главата на животното, за да не ви вижда.

С малката кърпа увивате бутилката, която ще напълните на първата бензиностанция с много гореща вода и ще сложите в кашона да топли животното. Добре е да не се движи свободно бутилката в кашона, а да е застопорена по някакъв начин, но не с тиксо.

С тиксото затваряте кашона добре, за да не изскочи животното ако се мъчи да излезе.

Когато пипате животното или трупа, ползвайте латексовите ръкавици, за да се предпазите от паразити, каквито всички диви животни имат.

Пипетата ви трябва да опитате да давате капки топла вода, ако животното може да преглъща.

Телефонът за сигнали на ДЖ е 0988 79 79 86. Нямаме почивни дни. Позвънете да измислим бърз вариант животното да бъде транспортирано до помощ.< предишна дивина следваща дивина >