ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

Малкият Манчо от Манастирски ливади
Малкият Манчо от Манастирски ливади

Ето го малкият Манчо от Манастирски ливади, порядъчно напудрен, за да го лишим от пълчищата бълхи... Излязъл ей сега по това време, декември месец, и ходи ли ходи трескаво в студа, търси храна, а вече няма бръмбари и охлюви навън.

 

Ниско тегло - 450 грама, пълен с бълхи, ама нищо друго видимо. Да, ама тежките проблеми не винаги са видими, даже много често са напълно невидими... Какво е накарало това еженце да скита в студа без надежда за заспиване? Хориоптоза (вид краста) е причината за това неадекватно поведение. Паразитите в кожата не дават мира на бодливкото и той не може да заспи. Външно нищо няма да видите, защото заболяването още не е в съвсем напреднал стадий и кожата не изглежда зле, само леко суха. Бодлите не са почнали да падат още.

 

Ако Манчо беше останал навън, той щеше да умре, затова ще повтаряме до втръсване, че по това време на годината излизат само болни или силно опаразитени вътрешно таралежи, чийто живот е в опасност. Моля, ако намерите по това време таралеж, свържете се с нас на телефон 0988 79 79 86, за да му осигурим адекватно лечение.

 

***

Ако искате да ни помогнете в грижата за бодливите, моля изпратете смс с текст DMS DIVITE на 17 777, дарете храна за таралежи или пуснете парички в някоя от нашите касички. Благодарим Ви!< предишна дивина следваща дивина >