ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

Мигрантите
3.09.2018
Мигрантите

Мигрантите... всички ще тръгнат и постепенно по пътя по-слабите ще отпадат един по един. Това е естествения ход на нещата. Обаче вече има фактори, появили се заради човека. Те не са естествени и взимат далеч по-голям брой жертви от естественото. Един от тези неестествени фактори, които взимат безсмислени жертви в огромни мащаби, са остъклените фасади на сградите.

Вероятно тези от вас, които работят в бизнес-сградите на изходите на София в посока морето, от 2-3 седмици насамнамират доста повече от обичайното мъртви малки птици покрай фасадите на сградите...

Прелетът започна, огромни ята се изнасят на юг, птиците не виждат че стъклото е преграда и летят право към него. За тях това е небе, защото небето се отразява в стъклото..

Ненужни жертви в огромни мащаби. Фасадите са огромни, да се наслагат стикери по целите прозорци е неприемливо за собствениците им - ненужна инвестиция, ще загрозява или просто "на кой му пука за някакви си птички?"

Ако все пак имате възможност, говорете във фирмите, в които работите и знаете че има такъв проблем. Стикерите се поставят от външната страна, трябва да са матови, няма значение какъв цвят са и с каква форма, важното е да разчупват образа, който се отразява в стъклото, издавайки, че там има преграда.

Ако намерите все още жива птица, моментално без никакво мислене и чудене сложете в кутия с малки дупки за въздух, която затваряте. Важно е птицата да стои НА ТЪМНО. След това се обаждате или направо донасяте. Не поливайте с вода, не преглеждайте крила, не тъпчете с храна. Оставяте веднага на спокойно и тъмно.

Вие сте надеждата. Действайте.

А ние продължаваме да се борим за живота на малцината оцелели след сблъсък с остъклена фасада..< предишна дивина следваща дивина >