ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

Мишена в полето...
Мишена в полето...

Тя е млада, твърде млада за да знае, че види ли двукрак още отдалеч, трябва да бяга, да бяга надалеч... Тя е млад Обикновен мишелов (Buteo buteo) - най-обичайната мишена за бракониерите сред ловците.

Не, не е избягала. Литнала е от клона на който е стояла миг преди да я застигнат сачмите и са я простреляли, една сачма в гърдите и една в крилото, сачми с размер за водоплаващи птици.

Мишеловите живеят трудно, оцеляването е въпрос на късмет в тежките зимни месеци, когато храната е малко, а конкуренцията голяма. Мишките рядко излизат на повърхността на снега, а основната храна за мишеловите са блъснатите на пътя животни. Мършата ги спасява, но на пътя често стават жертви на автомобилите, тъй като улисани бързо да се нахранят, не забелязват връхлитащите коли.

Животът е изключително суров и без човеците, но с тяхното участие става направо непоносимо жесток. Крилото на Мишена е счупено, сачмата в гърдите за щастие не е засегнала жизненоважен орган.

Разминала се е леко. Сачмата в гърдите не може да се извади, ще си остане там. Предстои дълго лечение и може би, може би ще успеем да възстановим птицата, но тя и другите като нея винаги ще бъдат мишени за двукраките с пушки.

Докато има бракониери сред ловците, ще има простреляни мишелови, не поради някаква особена причина, а само защото летят.

Ако Мишена оцелее вече ще знае да бяга от хората още щом ги зърне...

***
Колкото до нас, които се опитваме да помогнем на Мишена да полети отново, знаете, че оцеляваме само благодарение на даренията Ви. Ако можете да ни помогнете, моля направете го чрез SMS с текст DMS DIVITE на номер 17 777 или по един от начините посочени тук:

http://wildanimals.bg/donation/%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0

 < предишна дивина следваща дивина >