ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

Полският врабец Драги-Ми-Господине
Полският врабец Драги-Ми-Господине

Вчерашната градушка (5.05.2017) е решила съдбата на много същества. Мнозина са загубили живота си, а други са тежко ранени. Винаги след такива природни явления при нас постъпват тежко пострадали живи същества...

 

Полският врабец Драги-Ми-Господине е извадил голям късмет. Ударен от парче градушка, той лежал безпомощен на пътя докато проливният дъжд го довършвал. Добър човек му се притекъл на помощ и го приютил на сушинка и спокойствие. Днес Драги-Ми-Господине се връща при семейството си, защото гладни гърла го чакат.

 

Оглеждайте се, може Вие да сте точно тази добра ръка, която да се протегне към живо същество в момент на нужда! 

 

 

Ако намерите живо същество с вероятна травма на главата, а дори и да не знаете от какво е пострадало, първото и основно правило за осигуряване на оцеляването е ПОСТАВЯТЕ НА ТЪМНО в затворено кашонче или кутийка с дупки за въздух.

 

Ако животното е мокро или студено, поставяте в кутийката бутилка с много гореща вода, увита в кърпа, кухненска или тоалетна хартия, за да го топли. Бутилката трябва да е стабилно закрепена и да не заема повече от половината пространство в кашончето, за да има и свободна площ за животното да се отмести.

 

Кашончето трябва да е съобразено с големината на животното - не огромно, защото топлината се губи, но не и много тясно.

 

След тези първи стъпки, търсите помощ!

Телефонът за сигнали на ДЖ е 0988 79 79 86.< предишна дивина следваща дивина >