ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

Световен Петък Без Кожа
Инициативи за забрана на добива на кожи
 Световен Петък Без Кожа

Приятели на дивите животни, на 25-ти ноември в целия свят ще бъде отбелязан Световният Петък Без Кожа. Това е ден, в който се набляга на инициативите за забрана на добива на кожи с естествен косъм като отживелица и аксесоар, който не е от реална практическа нужда за човека в днешно време. Милиони животни изживяват подобието си на живот в клетки във ферми и приключват жизнения си път по мъчителен и зверски за днешните времена начин, умъртвявани или одирани полуживи само за да се превърнат кожите им в скъпи палта демонстриращи лукс. Безсмислени животи и безсмислени смърти бележат тази грозна страна на човешкия свят. Време е това да спре! Време е да го спрем!

На 25-ти ноември заедно с Гражданската инициатива за забрана на добива на ценни кожи в РБ ние Дивите Животни ще отбележим Световния Петък Без Кожа с акцията "Върни кожухче обратно на животните", която цели събиране на дарения от изделия от естествен косъм в полза на животни в нужда, като по този начин на хората, които притежават естествени кожи се предлага смислено решение за рециклирането на тези кожи.

Дарените кожи ще бъдат предадени на центрове за рехабилитация на животни в цялата страна, които ще ги използват, за да осигурят познат уют, топлина и легла за спасените осиротели, болни и ранени животинки. "Дивите Животни" е една от тези партньорски организации, които ще получат кожи, дарени по време на акцията.

По време на доотглеждането на осиротели бебета диви животни, които предстои да бъдат върнати обратно в природата, контактът им с хора трябва да бъде сведен до минимум. В същото време всички бебета бозайници имат много силна нужда от връзката с майката, за да пораснат здрави и спокойни. Естествената козина създава грижовна и успокояваща среда за тези бебета. Тя им дава усещането за наличие на нормална майка – осигурява топлина, усещане за сигурност и познат уют, отключва естествените им инстинкти и поведение.

Заповядайте на 25-ти ноември в подлеза на Софийския университет (метростанция СУ "Св.Климент Охридски") за да се запознаете с инициативата, да дарите кожи с косъм, ако имате останали такива по гардероби и сандъци и ако имате желание да се подпишете в подписката за забрана добива на ценни кожи в България на Гражданската инициатива. Повече за акцията "Върни кожухче обратно на животните", можете да научите от страницата на инициативата:

 

http://vurni.kaji.bg/



< предишна дивина следваща дивина >