ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

Ташко - една катерица със сърце юнашко
Ташко - една катерица със сърце юнашко

Днес оперирахме Ташко - една катерица със сърце юнашко. Това, което Ташко е преживял, за повечето катерици е немислимо да издържат като стрес и наранявания.

 

Ташко е нахапан от куче зверски - има дупки по задницата и по предните лапи, дясната предна лапа е счупена. Операцията продължи 2 часа, сложността беше огромна заради тънките кости на мястото на фрактурата. Д-р Цветан Иванов фиксира костите с пластина, но предвид това че се трошаха се наложи доста да се импровизира по време на операцията.

 

Какво ще стане от тук нататък предстои да видим. Ще бъде трудно, но Ташко показа невероятна издръжливост и дано това му помогне!

 

***

Моля имайте предвид, че ако намерите пострадала катерица веднага трябва да покриете главата и да носите в тъмна кутия с дупки за въздух добре затворена. Никога не слагайте в открита клетка, не носете в ръце и не гушкайте за да успокоявате. Ако няма друг вариант освен клетката, покрийте с дебела тъмна кърпа или дреха. Стресът е смъртоносен за катериците.< предишна дивина следваща дивина >