ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

Месетене на таралеж-майка
29.05.2022
Месетене на таралеж-майка

Тази мила ежка пристигна при нас заради необичайно за здрав еж поведение - намерена е през деня да ходи по улицата с клатушкаща се походка и доста странно изпънато тяло.

В този период от годината е изключително важно ежките, които постъпват за лечение, да бъдат проверени дали са бременни или вече кърмещи, а това не е особено лесна работа.

Разбира се, когато ежката е видимо зле, вариант да я оставиш, защото има малки или е бременна, не е добър, но може да се проследи къде отива, за да се намерят и малките.

Ако забележите еж да ходи през деня с трева в уста, не го притеснявайте, носи материал за гнездото.

Имайте предвид, че каквото и да било притеснение при таралеж с малки, най-често води до това че майката убива ежетата си. Ако намерите гнездо с ежета, не пипайте нищо във или около гнездото, дори тревата, защото и най-малкия знак за вмешателство, най-вероятно ще доведе до това майката да убие и изяде малките си.

Ако е наложително да се вземе болна или пострадала майка с ежетата, то те се слагат отделно, в отделни кутии.

За жалост много хора си позволяват да местят ежи по различни причини. Едни твърдят, че го правят, за да не се случи на ежа нещо лошо в града, други си въобразяват, че пускайки таралежи в двора си, ще прогонят змиите от там, което е измислица.

Всяко местене на таралеж в размножителния сезон, е риск да останат някъде малки без майка. Мислете!

????

????

????< предишна дивина следваща дивина >