ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

Дивакът за 2023-та година е ТУУУК
10.12.2022
Дивакът за 2023-та година е ТУУУК

Да ви зарадваме ли? Хайде, ще Ви зарадваме :))

Дивакът за 2023-та година е ТУУУК и ще е готов да излезе от бърлогата си около 20-ти декември, за да го подготвим и изпратим към Вас преди празниците.

Тази година темата му е "Застрояване", но не онова застрояване, за което си мислите ????

Дивите животни в природата градят невероятни постройки, които служат за убежища за тях самите и/или за малките им. Някои видове използват съграденото от тях с години, други градят почти непрекъснато различни убежища в зависимост от сезона, а някои се възползват от уменията на други и използват и пригаждат техните постройки.

Има видове, които са наистина впечатляващи архитекти в дивия свят и именно част от тях избрахме да Ви покажем в нашия нов благотворителен календар за следващата година.

Подбрали сме 12 животни, които се срещат в България и чиито способности на строители ни оставят с отворени уста.

Новото в календара тази година е, че подготвяме допълнителен превод на английски на всички текстове в него, а това го прави подходящ подарък за англоговорящите Ви близки и приятели.

Можете да поръчате своя Дивак чрез формата ни за поръчки:

https://docs.google.com/.../1izvU41EinjuPvmZQ.../viewform...

Дивакът е 7-листен, с размери 31х44 см и ще можете да го получите срещу минимално дарение от 17 лв. за брой.

????????????

Фотографите, чиито вдъхновяващи кадри представяме тази година са: MVDr Vladimir Šoltys, Colin Black, Rudmer Zwerver, Tobias Helling, Александър Хараламбиев, Michael Lane, Ивайло Колев, Недко Недялков, Лъчезар Коцев, Светослав Радков, Simon Stirrup и Tesni Ward.

Благодарим на всички, които се включиха със свои кадри в изготвянето на календара!

Специални благодарности на Недко Недялков, зоолог от НПМ при БАН и изследовател на гризачи и насекомоядни бозайници, който беше наш консултант по време на изготвянето на текста за добруджанския хомяк.

????

По дизайна работиха Андрей Стефанов, Фани Михайлова и Любомила Кривошиева.

Предпечатната подготовка е дело на Велик Дайреджиев, а печатът на Illusion&Neoprint.

????????????

А сега за една специална инициатива, която се опитваме да поддържаме вече за трета година, а именно да изпращаме календарите ни в български училища в малки населени места и такива за деца в неравностойно положение.

Важно за нас е да предаваме знанията си на най-малките човеци, защото вярваме, че уважението към заобикалящия ни свят трябва да се формира в най-ранна възраст. Затова винаги се радваме, когато ни разказвате колко ценен е бил образователният ни календар за Вашите деца и винаги търсим нови начини да достигаме до тях.

В началото на 2021 г. успяхме да дарим над 500 календара на ученици от 1-ви до 12-ти клас в училища в София, Благоевград, с. Драговищица и с. Смилян. Надяваме се следващата година да достигнем до още повече деца.

В случай че искате да ни подкрепите в тази инициатива, можете да се включите чрез дарение по банков път за конкретен брой календари, които да дарим от Ваше име на децата в такива училища.

Банковата сметка на "Дивите Животни" е:

IBAN: BG59 UBBS 8888 1000 6341 66

BIC: UBBSBGSF, ОББ АД

Титуляр на сметката: Фондация "Дивите Животни"

Основание за превода "Календари за училище"

Допълнително ще ни трябва информация по електронната поща за това, че сте направили такова целево дарение и дали бихте имали против името Ви да бъде споменато при изпращането на календарите и на страницата ни. Електронната ни поща е wild@wildanimals.bg

Ако правите лична поръчка, молим Ви тя да бъде направена отделно от дарението по банков път, чрез формата ни за поръчки тук: https://tinyurl.com/Divak2023следваща дивина >