ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

За бездомни и пострадали кучета и котки < НАЗАД

ЧЕТИРИ ЛАПИ България

 

"Четири лапи" е международна организация която се грижи за благосъстоянието на диви, домашни и стопански животни. Българският филиал на фондацията се грижи онези животни, зависещи пряко от човека, да бъдат третирани с уважение, разбиране и емпатия.

Четири лапи разполагат с ветеринарна клиника за провеждане на кастрации на бездомни животни и всякакви други хирургически интервенции в гр. Банкя, ул. "Александър Стамболийски" 37

Тел.: +359 888 40 44 47

АНИМАЛ РЕСКЮ София

 

АНИМАЛ РЕСКЮ София работят за хуманно и професионално решаване на проблема с бездомните животни. Разполагат с приют наречен "Фермата" за 200 кучета. Имат и ветеринарна клиника "Франциска" където ежедневно постъпват безстопанствени животни, основно кучета, с всевъзможни травми, причинени от хора и автомобили; кожно-болни, хронични, инфекциозни пациенти. В хирургически блок се извършват кастрации на бездомни и домашни кучета и други хирургични процедури.


Анимал Рескю се грижат и за убежище за коне и селскостопански животни "Ранчото".

Фондация „Лъки Хънт“

 

Ветеринарна клиника Lucky Hunt се намира в индустриалната зона на град Девня. Капацитетът на приюта ѝ е 300 кучета, на които се предоставя свободна, защитена и любяща среда. Имат напълно оборудван диагностичен център и хирургия с най-новите иновации във ветеринарната медицина. Персоналът се състои от 4 ветеринарни лекари.
 

Фермата Lucky Hunt е създадена за да покрие необходимостта за настаняване на спасени магарета и малки видове животни. Тя е място за свързване на деца и животни, извършват се и алтернативни терапии за деца със специални нужди.

Убежище Кипра е 300 декара ограден терен на няколко минути от клиниката на Lucky Hunt. Това е свободна защитена зона, където са настанени над 200 кучета, които са били стерилизирани, ваксинирани и чипирани. Там те живеят в защитена територия, настанени в дървени къщички на открито имат си езерото, в което да се охлаждат през горещите летни месеци. Кучетата, живеещи в светилището, са обгрижвани от постоянен персонал, докато намерят своите любящи осиновители.

Сдружение „ПетСистърс”

 

Пет систърс е организация с идеална цел - спасяване на бездомни животни. Тъй като броят на бездомните животни в страна е твърде голям, помагат само на тези, които имат най-голяма нужда – бебета без майка, болни и възрастни.

 

Стопанисват малка къща с двор в с. Кривина, където са изградили спасителен център, в който да настаняват кучета и котки, докато бъдат подготвени за осиновяване. Капацитетът им към момента позволява да настанят около 70 кучета и 15 котки, като разполагат с отопляеми помещения за повечето от тях, както и с голям двор, в който кучетата да тичат свободно.

 

Сдружение „Приятели на котката”

 

Сдружение „Приятели на котката” е в помощ на хилядите бездомни котки, на изхвърлените от недобросъвестни стопани, малтретирани, пострадали от кучета и автомобили, или на котки търсещи нов дом по друга причина.

 

Сдружението търси осиноовители или приемни семейства за котки в беда, обезпаразитява и ваксинира, предлага ветеринарна помощ на нуждаещи се бездомни котки, извършва кастрация за намаляване на популацията.

РЕДОМ с коте/куче

 

Редом е новото име на Летс Адопт. Занимават се с кастриране и задомяване на котки и кучета. Имат отделни страници във фейсбук за кучета и отделно за котки.

Екоравновесие

 

„Екоравновесие” е общинско предприятие с основна дейност – регулиране популацията на безстопанствените кучета на територията на Столична Община.

 

Понастоящем стопанисват три приюта - в Слатина, Сеславци и Горни Богров.