ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Птици < НАЗАД

НАМЕРИХ ГЪЛЪБ! Какво да правя?! Гълъбите са най-често срещаните пострадали животни, на които попадаме в градовете си ние човеците. На мнозина от нас се налага да се изправят пред невъзможността да подминат страдащ гълъб, а от друга страна невъзможността да намерят квалифицирана помощ за него. Настоящият албум има за цел да ви даде насоки за това как трябва да действате, ако намерите пострадал гълъб, така че да не пострадате вие самите, а и да помогнете на птицата, ако е възможно, не да донавредите с незнанието си.
КАК МОЖЕТЕ ДА ОТГЛЕДАТЕ БЕБЕ ГЪЛЪБ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ Много често се случва човек да намери бебе гълъб, излязло от гнездото по-рано от необходимото. В този албум ще Ви покажем един от начините да храните бебе гълъб, така че да го доотгледате.
ПАТИЦИ ПЕШЕХОДЦИ В ГРАДА Защо патици пресичат в града булеварди пешком?
ГРАДСКИТЕ КЕРКЕНЕЗИ Защо малките на градските соколчета често се озовават по первази и балкони на жилищни блокове?
НЕ ПОСТАВЯЙТЕ ХРАНИЛКИ ДО ПРОЗОРЕЦ! По време на пролетния прелет на птиците от юг към България и по време на есенния прелет наобратно рязко скача броят на постъпващите пациенти с черепно-мозъчни травми, в резултат на сблъсък в прозорци.
ПОДХРАНВАНЕ НА ЩЪРКЕЛ ПРЕЗ ЗИМАТА Някои щъркели не успяват да отлетят през есента на юг по различни причини или се връщат у нас посред зима, което хвърля в ужас хората, загрижени за тях. Ако потърсите помощ за такова животно, обикновено ще чуете, че това е нормално явление. Реално не е нормално физически и психически здрав щъркел да остане да зимува тук и птиците, които остават най-вероятно са болни, твърде възрастни, с травми, твърде слаби за да издържат трудния прелет или просто психически увредени, ако са били отглеждани от човек. Това се случва, когато например малко щъркелче падне от гнездо и бива доотглредано от хора, които не правят необходимото за да си остане птицата дива, а я опитомяват и импринтират.