ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.20 лв. с ДДС
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Доброволци и приятели Проекти и програми Дарители и партньори Календар ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.20 лв. с ДДС)

Птици < НАЗАД

ПОДХРАНВАНЕ НА ЩЪРКЕЛ ПРЕЗ ЗИМАТА Някои щъркели не успяват да отлетят през есента на юг по различни причини или се връщат у нас посред зима, което хвърля в ужас хората, загрижени за тях. Ако потърсите помощ за такова животно, обикновено ще чуете, че това е нормално явление. Реално не е нормално физически и психически здрав щъркел да остане да зимува тук и птиците, които остават най-вероятно са болни, твърде възрастни, с травми, твърде слаби за да издържат трудния прелет или просто психически увредени, ако са били отглеждани от човек. Това се случва, когато например малко щъркелче падне от гнездо и бива доотглредано от хора, които не правят необходимото за да си остане птицата дива, а я опитомяват и импринтират.
НАМЕРИХ ГЪЛЪБ! Какво да правя?! Гълъбите са най-често срещаните пострадали животни, на които попадаме в градовете си ние човеците. На мнозина от нас се налага да се изправят пред невъзможността да подминат страдащ гълъб, а от друга страна невъзможността да намерят квалифицирана помощ за него. Настоящият албум има за цел да ви даде насоки за това как трябва да действате, ако намерите пострадал гълъб, така че да не пострадате вие самите, а и да помогнете на птицата, ако е възможно, не да донавредите с незнанието си.
Как се храни бебе гълъб? Много често се случва човек да намери бебе гълъб, излязло от гнездото по-рано от необходимото. В този албум ще Ви покажем един от начините да храните бебе гълъб, така че да го доотгледате.