ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Дари < НАЗАД

Ежедневни необходимости

Според нас спасяването, лекуването и обгрижването на дивите животни е обща отговорност - Ваша и наша. Ако и Вие мислите така, бихме се радвали да споделим тази отговорност и заедно се погрижим за животините, попаднали при нас, всеки според възможностите си. В този раздел ще качваме неща, които ползваме непрекъснато и се налага да купуваме, ако ги нямаме дарени. Имате възможност да помогнете на нас и на животините, които лекуваме и доотглеждаме, като ги закупите и дарите.

 

Списък необходимости (WishList) в Amazon:
https://www.amazon.co.uk/gp/registry/wishlist/3BTF7JPASJM8J/ref=nav_wishlist_lists_1

За доставките от Великобритания, можете да използвате следния адрес на http://ggbg.bg/ и нашия клиентски номер:

Name:
5382 Lyubomila Krivoshieva
Address:
Unit 8 GGBG, Optima Park,
Thames road, Dartford,
Kent DA1 4QX
United Kingdom


Дарения за Дивите Животни можете да оставяте в трите клиники Добро хрумване в София в работното време на клиниките:

- ул. Княз Борис I 125
-  ул. Подуево 10
- ул. Пиер Дегейтър 10Б

Моля да оставите и листче с Ваше име и евентуално телефон, за да Ви впишем в списъка с дарителите :)

 

Ако сте в друго населено място можете да изпратите по ЕКОНТ до адреса на ветеринарна клиника Добро хрумване в кв. Изток - ул. Пиер Дегейтър 10Б, получател Фондация Дивите Животни (Любомила Кривошиева), тел.: 0988 79 79 86.


Възможните начини за парично дарение са посочени тук: http://wildanimals.bg/donation/Средства 

 

Ето от какво имаме нужда непрекъснато: 

 

Каша за бебета гълъби

 

 

 

Това е каша за отглеждане на бебета папагали, но тя е перфектна храна за отглеждане и на бебета гълъби. Ползваме я целогодишно, защото гълъбчета се люпят дори през зимата.

Този тип храна има две разновидности - А19 и А21. По принцип предпочитаме А19, защото по-рядко се получава задържане в гушата на гълъба при хранене с нея, но и А21 става с по-голяма доза внимание от страна на гледача :)

Купува се от някои зоомагазини или се поръчва от онлайн такива.

 

 


 

Каша за пойни птици

 

 

 

 

Това е каша, с която се отглеждат много мънинки пойни птичета, каквите доста често получаваме за доотглеждане. 

Ползваме от ранна пролет до края на лятото. Купува се от някои зоомагазини, но най-често я няма в наличност, а трябва да се поръча.

 

 

 

 


 

Храна за гълъби

 

 

 

 

 

Смеска за гълъби

Гълъби на лечение имаме целогодишно по много. Непрекъснато се налага да купуваме храна. Смеската се продава в магазини за фуражи, купува се от магазин на производител или в София от пазара Подуене в събота сутрин. Цената е поносима, около 10 лв за чувалче от 10 кг. На снимката е показан само един вид, но има няколко и на различни фирми.

 

 

 

 

 


 

 

Пакетирано сеноПакетирано сено. Ползваме го през цялата година, но най-вече през зимните месеци, когато е за мека и топла постеля в къщичките на зимуващите при нас таралежи. Подменя се често, защото таралежите имат навика да си примъкват храната вътре и за няколко дни става мърлявко :)

Предпочитаме пакетирано, защото в клиниката няма къде да се съхранява бала сено или непакетирано пускащо сламки навсякъде.

 

 


 

 

 

 

 

Растителни пелети с витамини, минерали и въглен.
Ползваме ги целогодишно като добавка към менюто на врановите птици, защото са полезни за стомаха, а и изпражненията миришат по-малко :)

Купува се от зоомагазин.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Гамарус (сушени скариди)
Ползваме ги целогодишно като добавка към храната на водоплаващи и водогазещи пациенти - патици, водни кокошки, дъждосвирцови птици..

В зоомагазините се предлагат като продукти на различни фирми. Ние претенции към производител нямаме. Дори да е останала отворена опаковка от храна на домашен любимец, пак можете да я дарите за нашите диви пациенти.

Гранули за костенурки не ползваме, тъй като са със съмнително съдържание и не приличат на храната в природата.

 

 


 

 

 

Брашнен червей (Tenebrio molitor)
Ползваме ги целогодишно в големи количества. Ядат ги насекомоядните птици, каквито имаме в огромни количества през пролетта и лятото, врановите бебета, прилепите и таралежите, от които имаме целогодишно и по много.

Купуват се от специализирани магазини за жива храна за екзотични животни или се поръчват по обяви от интернет. Доколкото знаeм повечето хора, които предлагат чрез обяви, пращат по куриер до различни точки на страната.

 

 

 

 


 

 

 

Суперчервей или кралски брашнен червей наричат ларвата на бръмбара Zophobas morio.

Ползваме ги целогодишно в големи количества. Ядат ги водни кокошки, патици, врани, керкенези, кукумявчета, таралежи и др.

Купуват се от специализирани магазини за жива храна за екзотични животни или се поръчват по обяви от интернет. Доколкото знаем повечето хора, които предлагат чрез обяви, пращат по куриер до различни точки на страната.

 

 


 


Дребна сладководна риба с дължина на тялото 10-15см

Почти целогодишно ползваме, но предимно през лятото за щъркели и чапли. Сладководна риба означава риба от водоем с несолена вода, не морска - язовир, река, сладководно езеро. Набавяме я много трудно и почти не успяваме да намерим. 

Ако сте риболовец можете да заделяте дребните риби с дължина до 15-тина сантиметра, да ги замразявате в пликче във фризера и когато имате път да носите в клиниката. Дори малки количества биха били от огромна полза. Няма смисъл от по-едри риби, защото идеята е на една хапка да може да се поглъщат от животните. Нарязана не я възприемат добре, не е като в природата.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Непрекъснато имаме нужда от сухи храни за таралежи. Съдържат сушени насекоми и плодове.

Купуват се от зоомагазин.

 

 

 

 

 

 


 

Сушени ябълки (без захар)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Термофори и

електрически възглавнички