ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

Гълъбчето Гамен има нов клюн и детството му продължава
19.02.2018
Гълъбчето Гамен има нов клюн и детството му продължава

"Не е задължително медицината да е нещо сложно", каза д-р Георги Николов в Добро Хрумване и е много много прав ;)

Бебешко гълъбче, което при падането си от високо е счупило драматично клюна и единия крак. Кракът не е някаква сложнотия, но клюнът... костите стърчат навън, това ги излага на замърсяване и съвсем скоро те просто ще умрат. 

За щастие фрактурата е прясна и още костите не са умрели, но за да зараснат трябва някак да бъдат фиксирани, двата края на всяка кост да се доближат и да бъдат неподвижно застопорени. Бебешкият клюн е много мек и въобще закрепване на каквото и да било на това място е почти невъзможно. Не само ще дразни птицата, но и няма да се задържи кой знае колко дълго на мястото, каквото и да сложиш.. 

Най-вероятно връхчето на клюна след фрактурите от двете страни просто ще некротизира, но това все пак е гълъб, а гълъбите са ни изумявали не веднъж с невероятно възстановяване от много тежки травми, така че пробваме нещо и каквото стане.

Санпласт - най-обикновена медицинска лепенка с частичка от игла за спринцовка вътре, която да служи за шина. Гълъбчето така или иначе се храни ръчно, защото е още бебе, така че клюнът няма да се натоварва с някакви дейности. Счупеният крак също е снабден с шина, фрактурата там е закрита. Естествено задължително е да се приложи и антибиотична терапия и резултатите не закъсняват :)

Седмица по-късно гълъбчето Гамен има нов клюн и нови шансове за живот и детството му продължава :)

 


 

Ако имате желание да ни помогнете, можете да дарите средства или храна, а защо не и да станете доброволец за транспортирането на пострадали животни? :) 

 

Как да дарите средства, можете да видите тук:
http://wildanimals.bg/donation/Средства

 

Как да дарите храна тук:
http://wildanimals.bg/donation/Списък%20необходимости

 

Как да станете доброволец, моля прочетете тук:
http://wildanimals.bg/volunteers< Предишен случай Следващ случай >