ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

Mалкият Пулмо
30.08.2021
Mалкият Пулмо

Това е малкият Пулмо. Той спи така, понеже му е много трудно да диша от пневмонията. Киха, носът е пълен със сополи и не може да се храни, защото се дави. Не, не е настинал. Пневмонията е причинена от белодробни паразити.

 

Белодробните паразити са най-честата причина за смърт при таралежите и общо взето те са причината толкова малък брой бебета таралежи да оцеляват. Те се заразяват вътреутробно от майката и паразитите са в тях още преди да се родят. След това тези, които имат силна имунна система се справят, другите отслабват, разболяват се от пневмония и умират.

 

Вътрешните паразити са невидими с просто око, но са един от най-често срещаните проблеми за таралежите. Това е и една от причините намерен в безпомощно или лошо състояние таралеж, да се нуждае от специализирана помощ веднага, защото стигне ли се до там да е видимо с просто око лошото здравословно състояние на животното, често се оказва вече твърде късно.

 

Не задържайте намерени животни. Направете всичко възможно те да стигнат до специализирана помощ бързо, не след ден или два, за животното може да текат последните мъчителни часове живот.

 

Сега, моля стиснете палци и лапи за Пулмо, а ние ще направим каквото е възможно, за да има още години живот пред него ❤< Предишен случай Следващ случай >