ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

"Или ги взимаш, или ги давим!"
10.04.2021
"Или ги взимаш, или ги давим!"

"Или ги взимаш, или ги давим!" са думите, с които местните ловци в едно далечно село връчват вързопчето в ръцете на момичето. Всички знаем, че така се разправят с поколението на котките по селата в дивия човешки свят, но в случая става въпрос за малки на Европейска дива котка (Felis silvestris), защитен от закона вид.

Какво се е случило с майката няма и да разберем. Възможно е просто да са открили леговището и да са взели малките или да са я убили докато е била при тях или в близост, така че е издала местонахождението им.

Дали е изненада, че масово ловците си правят каквото си искат с дивите видове на територията на техните дружинки? Изненада би било само за някой, който не следи дейността им отблизо. Бракониерството е начин на живот за голяма част от регистрираните ловци, а като добавим че повечето дори не познават видовете, картинката става страшна.

За вида Европейска дива котка (Felis silvestris) у нас обаче, има две още по-големи опасности - кръстосването със скитащи домашни котки (хибридизацията) и пътищата. Хибридизацията води до генетично замърсяване и заплашва да погуби вида, който е естествен за нашата природа.

***

За нас този сезон започва ударно, с множество бебета от различни видове, а все още не сме успяли да изградим нашето си място под слънцето. Не сме успяли да съберем нужните средства и работата върви, но с много бавни темпове.

Можете да ни помогнете като дарите средства за изграждането на нашата Дива болница за животни от всички видове, защитени и незащитени. Това е нашата голяма цел и единственият начин да продължим да съществуваме и да се развиваме в полза на дивите животни. Без Вас няма да успеем да съберем нужната сума.

"Дивите Животни" е неправителствена организация, издържаме се само и единствено чрез дарения. Кои сме ние, какво правим и как можете да ни помогнете, можете да видите във видеото за кампанията ни за събиране на средства тук:

https://www.facebook.com/DiviteJivotni/posts/3238069562973003Следващ случай >