ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

Жълтоуха водна змия нахапана от куче
19.10.2021
Жълтоуха водна змия нахапана от куче

Жълтоуха водна змия нахапана от куче. Разкъсана е кожата на няколко места и част от вътрешните органи са навън. За щастие самите вътрешни тъкани и органите не бяха разкъсани, а нараняванията бяха пресни.

 

В случаи като този бързата реакция на хората, които намират животното, е от изключителна важност. Колкото повече стоят навън вътрешностите, толкова повече се замърсяват и изсъхват, затова е жизненоважно бързо да се транспортира до помощ и бързо да се извърши хирургическата интервенция.

 

Още с пристигането, змията бе вкарана в хирургия и д-р Ива Николова (ветеринарна клиника Добро хрумване) обработи и заши всички разкъсани участъци.

 

По принцип този тип наранявания са с малка вероятност за възстановяване, защото бактериите, които се внасят в организма по такъв директен начин, са доста тежко изпитание, но да се надяваме бързата реакция да ни е от полза и да оцелее животното.< Предишен случай Следващ случай >