ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

В търсене на храна
19.08.2022
В търсене на храна

По някаква причина разбирането за помощ за дивите животни в града доста се е изкривило. Мнозина приемат, че помощ е да хранят дивите животни, изграждайки си теорията, че те са дошли в близост до хората, защото "не могат да си намират храна".

Това изобщо не е вярно и подхранването на дивите животни реално е вреда в дългосрочен план - младите животни свикват да търсят "лесната храна", свикват да идват в близост до човека и да не са предпазливи, а и много често храната, която загрижен човек им предоставя, е не просто неподходяща, а направо вредна за животни от техния вид в дългосрочен план и уврежда организма им бавно, но сигурно.

Не бих Ви посъветвала да подхранвате диви животни. Резултатите от това не са видими за Вас, но са доста добре видими за нас, които приемаме сигнали за пострадали животни и сигнали на граждани, които настояват животни да бъдат премествани по една или друга причина.

Със сигурност, обаче, бихте направили добро на животните в града, ако оставяте прясна вода, защото източниците на питейна вода в града са малко и това определено е доста сериозна опасност за животните, особено в тези горещи дни.

Плитки керамични съдове са добър вариант, защото животните няма да ги обръщат, като стъпват на ръба им. Дълбоките съдове и изрязаните от пластмасови туби за вода съдове, не са добър вариант, защото не са толкова достъпни за животни с къси крачета, а птици и дребните гризачи понякога падат в тях и не могат да излязат като се намокрят, ако нивото на водата е доста по-ниско от ръба на съда. Пластмасовите съдове лесно се обръщат.

Ежедневното миене и дезинфекцията на тези съдове са много важни, защото като обща сборна точка за множество видове, те се превръщат в лесен начин за пренасяне на болести между тях.

Любомила< Предишен случай Следващ случай >