ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

Кукумявка престояла 5 дни между стени
Кукумявка престояла 5 дни между стени

Безброй са начините, по които едно животно може да пострада от човешката инфраструктура. Няма как да обясниш на животните кое е опасно, какво да избягват, къде да не влизат, а за тях нашите сгради и съоръжения предлагат неизчерпаем избор от възможности.


Повечето животни, жертви на инфраструктурата ни, просто си угасват тихо, без никой да разбере. Може да се чува тихо дращене, писукане... но те утихват за няколко дни, защото силите напускат изтощеното тяло.


Начинът на живот на кукумявките предполага те да се завират по тесни скришни места, за да ловуват гризачи и насекоми, а точно тази особеност на вида предопределя и честотата, с която кукумявки стават жертви на сградите ни. Да влезе в някоя цепнатина, дупка на фасада на сграда, комин или отдушник за кукумявка нищак не е трудно, но да излезе не винаги може.


Тази възрастна женска Обикновена кукумявка (Athene noctua) е престояла между стени поне 5 дни, а 5 дни са много време за кукумявка да гладува. Имала е късмета да я чуят хората и да направят всичко възможно да я извадят. Благодаря!


Сега е време ние да направим всичко възможно да не умре, защото вече е отслабнала драматично и храносмилателната система може да е вече увредена. Толкова е слаба, че не се държи на крака.< Предишен случай Следващ случай >