ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

ДИВИНИ < НАЗАД

Надежда
18.08.2018
Надежда

Знаете, редовно ви информираме за нередностите около съществуването на фермите за норки в България, за заплахата, която тези ферми представляват за природата на страната ни. Във всички държави, в които има ферми за норки, дори и в тези със стриктни правила, животни бягат от фермите и представляват заплаха за природата, защото унищожават огромен брой дребни животни от местната природа, а в много от държавите това вече се е превърнало в екологична катастрофа, за която правителствата търсят решение.

Междувременно в България норковъдите отричат да има такъв проблем, въпреки че не спазват стриктните правила за обезопасяване от бягства, каквито се спазват в другите държави. Отричат, въпреки че вече е ежедневие и обичайна практика намерените в съседните села животни да се връщат във фермите срещу пари.

При нашите посещения в с. Маджерито, където е голямата ферма за норки, нееднократно откривахме следи покрай водоема, абсолютно доказателство за свободно живеещи избягали норки. Не един път видяхме трупове на убити в дворовете на селото норки, които са убили или нахапали селскостопански животни и хората са се справили с тях по свой си начин.

След следите и труповете, ето го и живото доказателство - млада американска норка, заловена в един от дворовете в селото. На 15-ти септември получихме сигнал и веднага се отзовахме. Сигнал за случая е подаден в РИОСВ Стара Загора.

Животното е в лошо състояние, с рани по краката. Започнато е лечение.

Кръстихме я Надежда. Ако успее да се пребори със здравословните проблеми и да оцелее, за разлика от над 120 000 други животни във фермата до село Маджерито, тя ще живее и след ноември, когато е сезонът за одиране.

Благодарим на Ветеринарна клиника "Син кръст", за бързата среднощна реакция и огромната помощ по случая!

https://www.facebook.com/caai.bg/videos/358417441566898/

 < предишна дивина следваща дивина >