ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

Вдлъбнаточел смок
30.07.2021
Вдлъбнаточел смок

Вдлъбнаточел смок, една от редките нашенски змии, жертва на дворно куче. Множество огромни дупки по тялото и фрактура на гръбнака. Не успяхме да му помогнем.

 

За съжаление голяма част от змиите стават безсмислени жертви на дворни кучета и котки, а това не е част от естествения отбор, както много от стопаните се успокояват. Одомашнените котки и кучета не са част от природата по принцип и огромния им брой като заплаха за живота на дивите животни не е заложен като нещо нормално в природата. Тя не може да понесе това огромно изтребление.

 

Змиите лесно влизат в дворовете през оградата и да имаш змия в двора си е по-скоро дар, а не ужас. Всяка змия би направила всичко възможно да избяга при евентуална среща с човек, куче или котка, а в същото време змиите са единствения наистина работещ начин за регулиране на числеността на гризачите.

 

Безсмислени жертви, голяма част от тях дори не биват изядени.

 

Имайте предвид, че Вашият двор е местообитание за множество диви животни и няма никакъв начин той да е стерилен и лишен от тяхното присъствие. Полезно и за Вас би било да живеете в толерантност и разбирателство със съществата, които го населяват. Вие сте разумните мислещи същества, Вие определяте как да се случи това разбирателство, Вие трябва да обмислите и приложите на практика начините, по които да предпазите домашните си животни, без да убивате всички останали животни. Нека не мотиката Ви води по този път, а наблюдаването, изучаването, осмислянето и толерантността към дивите, които са естествените обитатели на природата.< Предишен случай Следващ случай >