ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

Рингче
15.09.2018
Рингче

Преди няма и два дни попадаме на публикация на чуждестранен спасителен център по повод пластмасовите кръгчета от гърлата на бутилките и как те убиват диви животни, затова е добре ако живеете с мисъл за животните, просто да ги режете. Да, имахме намерение да споделим публикацията и апелираме да го имате предвид, но днес получихме ежето Рингче и ще ви покажем направо съвсем пресен неговия случай, тъй като то е почти задушено до смърт от кръгче на бутилка..

Когато е бил малък Рингче е сновял като всички малки ежета насам натам, врейки се къде ли не, малките ежета са големи мушилки, като торпили обхождат повърхността в търсене на нещо вкусно за хапване.

Та както си е сновял насам натам той е пъхнал малка муцунка в това пластмасово кръгче от бутилка, което е било захвърлено извън контейнера за боклук.. Хората не си дават сметка, но всъщност животните не могат да махат такива неща от себе си и не защото са глупави, а просто не са предвидени да могат, в природата това не е заложено като налично препятствие за преодоляване.

Те продължават живота си с нещото на себе си и понеже еже като Рингче има накъде да расте, нарастващото тяло и надебеляващото вратле изпълва все повече пластмасовия пръстен от бутилка, докато той започва бавно но сигурно да се впива... впива... впива още и още.. докато почти задуши ежето, понеже вече притиска трахеята и главата е с брутален оток...

Д-р Яница Димова трудно свали вграденият в кожата пръстен и от зейналата рана се разнесе миризмата на инфектираните тъкани. Два антибиотика и обезболяващо и какво ли още не ще подсигурят той да не загуби живота си от тежката инфекция.

Рингче е при нас вероятно ден-два преди да умре задушен от пръстена... невероятен късмет и спасение от ужасна смърт в агония. Рингче избегна съдба, каквато сполетява не едно и две ежета..

Моля ви, срязвайте пластмасовите кръгчета от бутилки и други подобни, дори и да ги изхвърляте в контейнера! Не е някаква трудност за всеки от нас, но може да спаси живот!

Моля, СПОДЕЛЕТЕ, за да информираме повече хора за този проблем. Благодарим ви!

Ето и публикацията на чуждестранния спасителен център, която имахме намерение да споделим с вас:
https://www.facebook.com/BadgerRunWildlifeRehab/posts/10156756372483023?__xts__[0]=68.ARCol3CHeTZi1YqO4tiYH2e9pWc7VYLks58pkNZUzkvUy20DK6TILGQMf7I_UtvxQ5lSufMdUtW6mKAnqZWrbxJaKFa-H6mKyzfXE4c704SowEJkInx6BErdpy830lbFpKiK7Mk6MO8dRiueq5YFQHS_bYC9eUI3HuBcbRDZ5k-rqsi7OATjAOI&__tn__=-R< Предишен случай Следващ случай >