ПОМОГНИ ЧРЕЗ
SMS С ТЕКСТ:
DMS DIVITE
НА 17 777
стойност 1.00 лв.
Foundation BG | EN
ПОМОГНИ НИ
начало ДИВИНИ НИЕ ДИВАЦИТЕ Организацията Екип диви хора Проекти и програми Дарители и партньори Събития Медийно представяне ВКЛЮЧИ СЕ Дари Стани доброволец Подай сигнал СЪВЕТИ Бозайници Птици Влечуги Земноводни Риби Други ЗАКОНЪТ ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ ГАЛЕРИЯ КОНТАКТИ пациенти
КОНТАКТИ  ГАЛЕРИЯ  ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ  ЗАКОНЪТ  СЪВЕТИ   ВКЛЮЧИ СЕ   НИЕ ДИВАЦИТЕ   ДИВИНИ 
ПОДАЙ СИГНАЛ:
wild@wildanimals.bg 0988 79 79 86
Помогни чрез SMS С ТЕКСТ
DMS DIVITE на 17 777
(стойност 1.00 лв.)

Диви пациенти < НАЗАД

Бухал оплетен в мрежа на спортна площадка
17.10.2022
Бухал оплетен в мрежа на спортна площадка

Понякога направо ми става неудобно, че непрекъснато показваме още и още примери от човешкия свят за това колко опасен е той за животните във всичките му детайли и форми. За жалост, това е истинското лице на нещата.

Нашия човешки свят, измислен и построен да върши работа на човеците за удобство, работа, почивка и забавление, е изграден от опасности за животните, които те нямат умения да преодоляват, не са създадени да имат такива умения, защото природата не може да предвиди всичко това.

За мен лично, най-тежкото е, че смъртта е мъчителна и в никакъв случай не естествена, каквато би била от естествени за природата причини.

Любомила

*

Бухал, висял оплетен цяла нощ в мрежа на спортна площадка. Травмите са предимно по краката, доста тежки - открити рани, срязани сухожилия и отрязан пръст, масивен оток на тъканите. Едно от крилата също е пострадало, за щастие само наранени и травмирани тъкани, няма фрактури. Птиците не могат да висят дълго с главата надолу, така че е истинско чудо, че бухалът е останал жив след дълги часове изтощителна борба с мрежата, висейки с главата надолу.

Благодарности за Община Бобошево и специално на един конкретен служител в общината, които положиха големи усилия да свалят птицата и да стигне до нас за помощ!< Предишен случай Следващ случай >